Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor Champignonpastei met kip

Champignonpastei met kip

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Maak de paddestoelen schoon met droog keukenpapier. Halveer de grote exemplaren, laat de kleine heel. Pel en snipper de sjalotten. Hak de tijm grof.

  2. 2. Dep het vlees eventueel droog en snijd het in dunne reepjes. Verhit de olie in een pan. Bak het vlees hierin ca. 3 minuten aan. Breng op smaak met zout en peper en neem uit de pan.

  3. 3. Verhit de paddestoelen ca. 5 minuten in het bakvet. Bak de sjalotten en de tijm kort mee. Blus af met 100 ml water en 150 ml slagroom en breng aan de kook. Smelt de gorgonzola erin. Breng op smaak met zout en peper.

  4. 4. Rol het deeg uit en halveer het. Leg een deeghelft in een met koud water uitgespoelde ovenschaal. Bak de bodem ca. 10 minuten voor in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3).

  5. 5. Verdeel de kip en de paddestoelen over de schaal. Leg de andere deeghelft als deksel op de vorm en druk de randen aan. Steek het deeg meerdere keren in. Kluts de eidooier met 2 el slagroom en bestrijk hiermee het deeg. Bak de pastei bij dezelfde temperatuur 25-30 minuten verder.

Per portie: 630 kcal | 24 g koolhydraten | 45 g eiwit | 37 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)