Bereiding

1. Doe de gedroogde shiitakes, 1 el sake, 1 el mirin, 1 el sojasaus, de knoflook, de gember en de gehalveerde rode peper in een kookpan en voeg 2 liter water toe. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 30 minuten koken op laag vuur tot de shiitakes zacht zijn en de smaken goed tot een bouillon zij n getrokken.

2. Proef de bouillon en voeg naar smaak eventueel wat meer mirin of sojasaus toe. Zeef de bouillon in een vergiet boven een schone pan en zet de bouillon weer op laag vuur. Snij d de shiitakes in plakjes en gooi de rode peper, de gember en de knoflook weg.

3. Kook de noedels ca. 4 minuten in een pan met kokend water. Giet af en voeg toe aan de bouillon. Voeg de shiitakes, de groenten, de taugé en de gemarineerde tofu toe en verhit kort mee. Schep de groenten en de tofu in de kommen en giet de bouillon eroverheen. Besprenkel met een beetje chili-olie en garneer met de lente-ui.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Per portie: ca. 345 kcal
14 g eiwit | 3 g vet | 64 g koolhydraten