Bereiding

De desserts van onze foodieskok Willem zijn na (lees: tijdens) de fotoshoot moeilijk te weerstaan. Als redactie laten we dan ook geen kans voorbij gaan om de lekkere creaties te proeven, van positief commentaar te voorzien en vervolgens thuis na te maken. Toch zijn het vaak eenvoudige toetjes uit het blad waarop we enthousiaste reacties krijgen van vrienden en kennissen. Zoals op deze chocobananen met karamelsaus. Simpel en gewoon waanzinnig lekker. Het is vrijdagavond, laat je lekker gaan en sluit je maaltijd vanavond af met deze zoete topper!

  1. Hak de fudge grof. Breng de slagroom aan de kook. Smelt de fudge al roerend in de slagroom en kook ca. 1 minuut op laag vuur. Giet het mengsel in een kom en laat afkoelen.
  2. Breek de chocolade in stukken en smelt hem au bain-marie.
  3. Pel de bananen en halveer ze of deel ze in drieën. Wentel de stukken banaan in het citroensap en laat goed uitlekken. Doop de stukken banaan met behulp van een vork in de lengte voor de helft in de gesmolten chocolade. Laat goed uitlekken en leg de stukken banaan op bakpapier. Laat drogen. Bedruppel kort voor het serveren de chocobananen met de karamelsaus.