Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Chocoladefondant met crème anglaise

Chocoladefondant met crème anglaise

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd voor de saus het vanillestokje open. Schraap het merg eruit. Doe de melk in een pan en voeg het vanillestokje en het merg toe. Verwarm het zachtjes en laat het 5 minuten trekken.

  2. 2 Klop ondertussen in een andere pan de 3 eidooiers en 75 g suiker tot een crème.

  3. 3 Laat de melk een klein beetje afkoelen voordat je hem langzaam, onder voortdurend roeren bij het eimengsel schenkt. Verwarm de saus nu onder voortdurend roeren met een houten lepel boven laag vuur.

  4. 4 Geef de saus op deze manier ca. 5 minuten om in te dikken. Zorg ervoor dat hij niet gaat koken want dan schift de saus. De saus is klaar als hij dik genoeg is om de achterkant van de lepel te bekleden. Laat de saus voor serveren goed afkoelen.

  5. 5 Vet 4 vormpjes in met boter. Rasp een deel van de chocolade en bestrooi hiermee de vormpjes. Smelt de rest van de chocolade met 200 g  boter boven een pan kokend water of in de magnetron. Splits de eieren. Klop de eidooiers samen met de maïzena en het amandelmeel tot een crème. Klop het eiwit stijf en voeg tijdens het kloppen geleidelijk 140 g suiker toe.

  6. 6 Doe de gesmolten chocolade bij de eidooiers en meng alles. Spatel er voorzichtig de eiwitten doorheen. Doe het mengsel in de vormpjes en strijk de bovenkant glad. Zet de fondants in een voorverwarmde oven van 200°C en bak ze in 12-15 minuten gaar. De binnenkant van de chocoladefondant mag nog vochtig zijn.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)