Bereiding

  1. Breng voor de peren 125 ml water, de wijn, het citroensap en 2 el suiker aan de kook. Schil de peren, halveer ze in de lengte, verwijder eventueel de zaadlijsten en leg ze in het vocht. Breng het geheel aan de kook en laat afgedekt 12-15 minuten smoren tot ze zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Neem ze uit de pan, laat ze uitlekken en afkoelen.
  2. Verhit voor de chocoladewafels de slagroom in een pan. Breek de chocolade in stukken en smelt ze al roerend in de slagroom. Meet 125 ml saus af en laat hem afkoelen. Laat de rest van de chocoladesaus in de pan.
  3. Verhit het wafelijzer voor en vet hem in. Klop 150 g boter, de suiker, vanillesuiker en een snufje zout romig. Klop de eieren er een voor een doorheen. Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao eroverheen. Roer het afwisselend met 125 ml chocoladesaus en 200 ml melk erdoorheen. Doe telkens 1 hoopje deeg in het wafelijzer en bak 3-4 minuten. Bak in totaal ca. 10 wafels.
  4. Verwarm de rest van de chocoladesaus weer. Bestuif de wafels met poedersuiker. Serveer met de chocoladesaus en de peren. Lekker met vanille-ijs.