Bereiding

Zo gek op bakken dat ze niet alleen het liefst elke dag een taart bakken, maar het ook delen met de rest van de wereld op hun blog. Dat is Pauline Weuring van uitpaulineskeuken.nl. Voor foodies bakte Pauline haar ultieme kersttaart.
Pauline. “Deze tulband is een soort Nederlandse christmaspudding. Met onder andere dadels en noten. Omdat ik dol ben op karamel heb ik er een karamelsaus bij gedaan.

  1. Verwarm de oven voor op 170 C (150 ºC hetelucht). Klop de boter met de suiker luchtig in een keukenmachine of met de mixer. Zet de mixer op een lage stand en voeg één voor één de eieren toe, totdat ze helemaal opgenomen zijn in het beslag.
  2. Zeef het bakmeel, de kaneel en het zout en spatel dit samen met de sinaasappelrasp door het beslag.
  3. Hak de pecannoten en de chocolade grof en snijd de dadels en de cranberry’s in stukjes. Meng dit voorzichtig door het beslag.
  4. Vet een tulband vorm in en giet het beslag in de vorm. Bak de tulband ca. 45 minuten in de voorverwarmde oven. De tulband is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.
  5. Verhit 100 g suiker met 1 el water in een steelpan en laat hem karamelliseren. Haal de pan van het vuur en voeg de boter en de slagroom toe, meng het goed door elkaar. Zet de pan terug op het vuur en laat de saus onder voortdurend roeren voorzichtig inkoken. Laat de saus iets afkoelen en giet hem over de tulband.