Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Citroentaartje met tijm

Citroentaartje met tijm

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rasp de schil van de citroenen. Pers de citroenen uit. Klop 3 eieren los met de suiker. Doe er de citroenschil en het sap bij. Ris de blaadjes van de tijmtakjes.

  2. Breng een grote pan met water aan de kook. Smelt in een andere pan 75 g boter. Verwarm het eimengsel au bain-marie. Voeg al kloppend met een garde de boter in een dun straaltje toe. Doe er de tijmblaadjes bij. Blijf kloppen tot er een dikke vla ontstaat. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  3. Klop de resterende boter los met de poedersuiker. Roer er het laatste ei doorheen. Meng de bloem erdoorheen tot een deeg. Laat ca. 10 minuten rusten. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3).

  4. Smeer 4 kleine taartvormpjes (ca. 8-10 cm Ø) in met boter en bekleed ze met het deeg. Bak de bodems in ca. 5 minuten halfgaar in de oven. Schep er de vla in en bak de taartjes nog 8 – 12 minuten in de oven.

Per portie: 606 kcal | 41 g koolhydraten | 21 g eiwit | 43 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)