Coquilles met beurre noisette, macadamianoten, peterseliepuree en ConsorcioSerrano
Gemiddeld
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de peterselie grondig en schud goed droog. Pluk de blaadjes van de steeltjes. Blancheer de peterselieblaadjes ca. 1 minuut in kokend water. Giet de peterselie af en laat kort afkoelen in een zeef. Druk met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de peterselie. Verwarm de slagroom in een pannetje. Doe de peterselie met de room in een blender of keukenmachine en pureer zo glad mogelijk tot een groene puree. Breng op smaak met zout.
Verhit de boter in een pannetje op matig vuur tot hij uitgebruist is. Blijf roeren met een garde tot de boter langzaam lichtbruin begint te kleuren. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Dep de coquilles goed droog met keukenpapier. Verhit een scheutje olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de coquilles ca. 1 minuut per zijde op hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Zet het vuur laag en blus af met 1 el boter. Bestrooi met zout en peper.
Verdeel de peterseliepuree over diepe bordjes en leg er de coquilles op. Verdeel er wat kleine plakjes serranoham en de gehakte macadamianoten over. Bedruip met wat beurre noisette.