Bereiding

  1. Neem het vlees ca. 1 uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in dikke plakken.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Laat een braadpan met dikke bodem goed heet worden op het vuur.
  3. Wrijf het vlees in met de olie. Bak het vlees 4 minuten per zijde in de pan, zodat het een mooie bruine en gekaramelliseerde korst krijgt. Neem het vlees uit de pan en leg het op een bakblik, het liefst op een roostertje zodat het vlees niet in zijn braadvocht komt te liggen. Verdeel 1 el boter in klontjes over het vlees.
  4. Zet het vlees 8-10 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van het vlees. Het vlees moet veerkrachtig en niet te stevig aanvoelen. Hoe minder veerkrachtig, hoe roder het vlees. Voor het beste resultaat controleer je de kerntemperatuur met een vleesthermometer. De kerntemperatuur moet ca. 50°C zijn.
  5. Smelt intussen 2 el boter in de pan en bak er de paddenstoelen aan beide zijden mooi goudbruin in. Voeg de rozemarijn toe zodat de boter deze smaak opneemt. Breng de paddenstoelen op smaak met zout en peper.
  6. Neem het vlees uit de oven en leg er losjes wat aluminiumfolie overheen. Laat het ca. 10 minuten rusten. Bestrooi het vlees met grofgemalen zwarte peper en zeezoutvlokken. Schep er de paddenstoelen, de boter en de rozemarijn overheen.
Due Palme wijnpakket

3x2 flessen

Due Palme wijnpakket
€50,-

Receptuur, foodstyling, fotografie: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren