Bereiding
- Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees kleiner. Breng het vruchtvlees met 30 g suiker aan de kook en neem van het vuur. Pureer de massa en weeg 200 g af. Verwarm de room en de kardemompeulen boven laag vuur tot de massa kookt. Roer af en toe door. Verwijder de kardemompeulen. Roer de 200 g gepureerde mango door de room. Klop de eidooiers los met de resterende suiker. Voeg er langzaam, al roerende, de mangoroom aan toe. Schenk het mengsel in 4 vormpjes. Verwarm de oven voor (elektrisch: 125°C / hetelucht: 115°C).
- Zet de vormpjes in een diepe braadslee of ovenschaal en zet hem in de oven. Schenk heet water in de braadslee zodat de vormpjes voor tweederde in het water staan.
- Laat de crème in 45 minuten stollen. Laat de crème vervolgens even afkoelen, dek de vormpjes af met folie en zet ze daarna ca. 6 uur maar liever een hele nacht in de koelkast.
- Bestrooi de koude crème brûlée voor het serveren met een dun laagje rietsuiker. Karamelliseer de suiker met een gasbrander of onder de grill op de hoogste stand.