Bereiding

  1. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees kleiner. Breng het vruchtvlees met 30 g suiker aan de kook en neem van het vuur. Pureer de massa en weeg 200 g af. Verwarm de room en de kardemompeulen boven laag vuur tot de massa kookt. Roer af en toe door. Verwijder de kardemompeulen. Roer de 200 g gepureerde mango door de room. Klop de eidooiers los met de resterende suiker. Voeg er langzaam, al roerende, de mangoroom aan toe. Schenk het mengsel in 4 vormpjes. Verwarm de oven voor (elektrisch: 125°C / hetelucht: 115°C).
  2. Zet de vormpjes in een diepe braadslee of ovenschaal en zet hem in de oven. Schenk heet water in de braadslee zodat de vormpjes voor tweederde in het water staan.
  3. Laat de crème in 45 minuten stollen. Laat de crème vervolgens even afkoelen, dek de vormpjes af met folie en zet ze daarna ca. 6 uur maar liever een hele nacht in de koelkast.
  4. Bestrooi de koude crème brûlée voor het serveren met een dun laagje rietsuiker. Karamelliseer de suiker met een gasbrander of onder de grill op de hoogste stand.