Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

eiersalade

Eiersalade basisrecept

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

De lekkerste eiersalade? Die maak je gewoon zelf! Met dit basisrecept maak jij dit lekkere smeersel. Toastjes erbij en smeren maar!

Bereiding

  1. Leg de eieren in een pan en giet er koud water over tot ze onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat nog ca. 4 minuten rustig koken. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water.

  2. Pel en snipper de sjalot zeer fijn. Verhit de olie in een pan. Fruit de sjalot ca. 3 minuten, maar laat hem niet kleuren. Voeg een snufje kerrie toe en fruit nog ca. 1 minuut. Laat afkoelen.

  3. Pel de eieren en verwijder de dooiers uit het eiwit. Druk de eidooiers door een fijne zeef. Meng de sjalot, de crème fraîche, de mosterd en de mayonaise door de dooiers en breng op smaak met zout en peper.

  4. Hak de eiwitten grof. Snijd de bieslook fijn. Meng het eiwit en de bieslook voorzichtig door het dooiermengsel en breng nogmaals op smaak met zout en peper. Lekker met brood.

Per portie: 254 kcal | 2 g koolhydraten | 14 g eiwit | 21 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)

Lees verder onder de advertentie