Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
eiersalade

Eiersalade basisrecept

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg de eieren in een pan en giet er koud water over tot ze onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat nog ca. 4 minuten rustig koken. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water.

  2. Pel en snipper de sjalot zeer fijn. Verhit de olie in een pan. Fruit de sjalot ca. 3 minuten, maar laat hem niet kleuren. Voeg een snufje kerrie toe en fruit nog ca. 1 minuut. Laat afkoelen.

  3. Pel de eieren en verwijder de dooiers uit het eiwit. Druk de eidooiers door een fijne zeef. Meng de sjalot, de crème fraîche, de mosterd en de mayonaise door de dooiers en breng op smaak met zout en peper.

  4. Hak de eiwitten grof. Snijd de bieslook fijn. Meng het eiwit en de bieslook voorzichtig door het dooiermengsel en breng nogmaals op smaak met zout en peper. Lekker met brood.

Per portie: 254 kcal | 2 g koolhydraten | 14 g eiwit | 21 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)