Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Feestkoggetjes

Feestkoggetjes

  • Eenvoudig

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de suiker in een pannetje en laat hem licht karamelliseren. Vet een stuk aluminiumfolie in en giet de suiker er zo dun mogelijk overheen. Strijk eventueel met een spatel de karamel nog dunner. Verwarm de oven voor op 160-170°C.

  2. Zeef de bloem in een beslagkom. Voeg de basterdsuiker, het vanillemerg en een mespuntje zout toe. Doe de boter erbij. Volgens de regels van Wannée moet je nu met twee messen de boter steeds kleiner snijden totdat er een deeg ontstaat. Ik heb daar altijd te weinig geduld voor, dus ik kneed met frisgewassen – en koude – hand alles snel tot een samenhangend deeg.

  3. Haal de karamel van de folie en breek hem in stukken. Leg de karamel op een plank of werkvlak en rol hem bijna tot gruis met bijvoorbeeld een (schone) fles. Kneed de karamel snel door het deeg. Zet het deeg ca. 30 minuten weg op een koele plek.

  4. Rol balletjes met een doorsnede van ca. 2 cm van het deeg en leg deze met een tussenruimte van ca. 5 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes een beetje plat. Volgens Wannée bedraagt de baktijd 15 minuten bij 175°C. Maar dat kan niet kloppen, in mijn oven duurde het maar 5 minuten om de koekjes perfect goudbruin te krijgen, bij een iets lagere temperatuur.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)