Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een bakvorm van ca. 20×30 cm in met boter.
  2. Doe 150 g custard, 250 g boter en de suiker in een kom en klop met een handmixer  licht en romig. Klop een voor een de eieren erdoorheen. Klop het vanille-extract erdoorheen. Spatel het zelfrijzend bakmeel, het amandelmeel en het bakpoeder erdoorheen. Schep het beslag met een lepel in de bakvorm en laat het oppervlak oneffen. Verdeel de frambozen en de overige custard over het oppervlak en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak 30-35 minuten in de oven. De cake is klaar als een houten prikker er schoon uitkomt.
  3. Neem uit de oven, laat afkoelen en snijd de cake in stukken. Bestrooi met poedersuiker.

Per portie: ca. 259 kcal
5 g eiwit | 15 g vet | 27 g koolhydraten

*Vervang eventueel door het merg van 1 vanillestokje.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Charlie Richards Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Amy Stephenson