Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Frozen blueberry-cheesecake

Frozen blueberry-cheesecake

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 16

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Splits de eieren. Klop de eidooiers en 150 g poedersuiker au bain marie in 5-6 minuten romig op. Laat afkoelen. Beleg een springvorm (26 cm Ø) met vershoudfolie.

  2. 2 Halveer het vanillestokje in de lengte. Schraap het merg eruit. Meng met de kwark, het citroensap en de –schil. Klop het eiwit en 300 ml slagroom apart van elkaar stijf. Roer eerst de kwark, dan het eiwit en tot slot de slagroom de het eigeelmengsel. Doe het kwarkmengsel in de vorm, dek het af en laat minstens 4 uur, maar het liefst overnacht, invriezen.

  3. 3 Verhit voor de koekspiralen de oven voor (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3). Roer de bloem, 100 g poedersuiker en 100 ml slagroom glad. Doe ¼ van het deeg in een spuitzak of diepvrieszak. Knip een hoekje af en spuit op een met bakpapier belegd bakblik 4 strepen (1/2 cm breed, 15 cm lang). Bak 5-7 minuten en neem ze uit de oven. Wikkel ze zodra ze genoeg zijn afgekoeld om aan te pakken spiraalvormig om een houten lepel. Bak in totaal 16 koekspiralen. Neem de afgekoelde spiralen van de houten lepels.

  4. 4 Laat de bevroren cheesecake 1 uur tot 1 uur en 30 minuten van te voren in de koelkast gedeeltelijk ontdooien. Laat de blauwe bessen ontdooien. Pureer 250 g bessen, strijk eventueel door een zeef en zoet met de honing.

  5. 5 Neem de vormrand van de taart. Snijd de taart met een met heet water afgespoeld mes in stukken, vries de rest eventueel direct weer in. Versier de taartpunten met blauwe bessen, de saus en de koekspiralen.

Per portie: 230 kcal | 24 g koolhydraten | 7 g eiwit | 11 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)