• Home
  • Recepten
  • Blog
  • Win!
  • Magazine
  • Abonneren
  • Contact
  • Home
  • Recepten
  • Blog
  • Win!
  • Magazine
  • Abonneren
  • Contact

Galette complète

Galette complète
3.4 (5 stemmen)
  • 6 Personen
  • 30 Minuten
  • Beginner

Ingrediënten

  • voor het beslag:
  • 50 g boter
  • 250 g boekweitmeel
  • 2 eieren
  • ½ tl zout
  • voor de vulling:
  • 200 g gekookte ham
  • 1 bosje dille
  • 6 kleine eieren
  • 100 g geraspte emmentaler
  • zout en peper
  • boter om in te bakken

Bereiding

  1. Smelt voor het beslag de boter. Roer het boekweitmeel, de eieren, 150 ml koud water, het zout en de gesmolten boter tot een glad beslag. Laat het beslag ca. 1 uur rusten.
  2. Snijd voor de vulling de gekookte ham in dunne reepjes. Was de dille en schud hem droog. Roer het beslag door. Voeg eventueel wat water toe als het beslag te dik is.
  3. Verhit wat boter in een grote koekenpan en schep er een lepel beslag in. Laat het beslag uitlopen tot een zeer dunne pannenkoek. Breek een ei op de galette en strijk het eiwit met een spatel voorzichtig wat uit.
  4. Verdeel 1⁄6 van de ham en 1⁄6 van de geraspte emmentaler over het ei. Vouw, als de galette goudbruin gebakken is, de randen van de galette over het ei. Breng op smaak met zout en peper. Bak op laag vuur verder tot het ei gaar is. Herhaal stap 3 en 4 nog vijf keer. Serveer de galettes direct en verdeel er de dille overheen.

Weten of je eieren nog vers zijn? Leg ze dan in een bakje water. Een vers ei zinkt, een bedorven ei blijft drijven.

© Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp

Meer overheerlijke recepten vind je in de nieuwe Foodies!

Denk nasi goreng, saté, sushi en spekkoek; loopt het water je al in de mond? De uiteenlopende Aziatische keuken is...Lees verder

foodiesmagazine galette complète recept verse eieren

Vorig receptOmelet met gerookte kip en salsa

Volgend receptEnglish breakfast

Recepten

Meer uit onze keuken

90 Minuten

Lamsgehaktballetjes met aubergine en romige muntsaus

30 Minuten

Amandelijs

Minuten

Karamelganache paasbonbons

60 Minuten

Briochebroodjes uit Palermo

Foodies

Foodies is er voor mensen die van lekker eten houden. De recepten zijn smaakvol, maar altijd maakbaar en toegankelijk. Van de beginnende tot gevorderde kok, in foodies vind je voor ieder wat wils!

Connect

Meer food

koken & genieten

F&L Media B.V. | Cookies | Privacybeleid | Voorwaarden | Adverteren | Vacatures

We gebruiken cookies om de website goed te laten werken, het gebruik te meten en relevante advertenties te tonen. Meer informatie.