Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden en bekleed een braadslee met bakpapier. Leg een groot vel aluminiumfolie (groot genoeg om een pakketje te maken) op een bakplaat.
  2. Spreid de rabarberstukjes in een enkele laag uit over het bakpapier in de braadslede. Leg de twee blokken feta, naast elkaar, in het midden van de aluminiumfolie op de bakplaat. Verdeel de partjes rode biet (snijd ze eventueel met wegwerphandschoenen omdat ze nogal afvegen) over en rond de feta. Druppel de honing en olijfolie erover, bestrooi alles met wat takjes tijm en chilivlokken en voeg tot slot wat zwarte peper toe (je hoeft geen zout toe te voegen: de feta is zout genoeg).
  3. Vouw de folie dicht, zodat je een pakketje hebt, en zet de bakplaat en braadslede in de oven; de feta helemaal bovenin. Bak de rabarber 15 minuten en de feta 25 minuten.
  4. Haal de rabarber en feta uit de oven. Open de pakketjes en verwijder de takjes tijm.
  5. Stel nu de salade samen. Leg het platbrood op een serveerschaal. Doe de slablaadjes in een mengkom, druppel hier het bakvocht uit het foliepakketje over en voeg 1 el olijfolie en wat zout en peper naar smaak toe; schep alles goed om. Breek de feta in stukjes en verdeel met de rode biet over de sla en rabarber.
  6. Bestrooi alles met de geroosterde amandelen en walnoten, en voeg tot slot wat olijfolie en peper toe.
Super salade

Recept uit het boek

Super salade
€19,99