Bereiding
1. Rooster voor de dukkah alle ingrediënten behalve de oregano in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Stamp alles grof in een vijzel. Roer de oregano erdoorheen.
2. Verhit de boter in een ruime pan en bak er de spruitjes ca. 4 minuten in. Voeg de paddenstoelen toe en bak op hoog vuur ca. 4 minuten verder. Zet het vuur wat lager en voeg de knoflook en de oregano toe. Smoor het geheel nog ca. 8 minuten. Voeg de bouillon en de witte bonen toe. Verwarm nog ca. 3 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verdeel de spruitjes met paddenstoelen en bonen over 4 borden en bestrooi met de dukkah.
Per portie: ca. 321 kcal
11 g eiwit | 19 g vet | 19 g koolhydraten
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Foto’s & receptuur: Willem van Santen