Bereiding

1 Pel de knoflookteentjes. Snijd ze in dunne plakjes. Snijd de takjes rozemarijn kleiner. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Kerf er met een scherp mes kleine sneetjes in en stop daarin de teentjes knoflook en de rozemarijn.

2 Verhit de rookoven volgens de gebruiksaanwijzingen van de fabrikant en rook daarin het vlees. Herhaal het rookproces eventueel naar smaak.

3 Verwarm de oven voor (elektrisch: 150 °C / hetelucht: 125 °C / gas: stand 1). Bestrooi het vlees met zout en besprenkel met de olijfolie.  Gril het vlees aan beide kanten in de grillpan. Laat verder garen in de oven. Controleer met een vleesthermometer of het gaar is. Houd ca. 53 °C aan voor rosé gebakken vlees. Lekker met geroosterde aardappeltjes.

Tips

Bij de slager kun je 600 g ribeye aan een stuk krijgen. Grotere stukken vlees garen mooier door en staan ook goed op tafel. Een rookoven aanschaffen is het overwegen waard. Niet alleen vlees en vis is lekker om te roken, ook een bol buffelmozarella uit de rookoven smaakt fantastisch.