Bereiding

1 Doe het ei, de wittewijnazijn, de worcestersaus en de poedersuiker in een keukenmachine en laat het geheel draaien of klop de ingrediënten met een garde door elkaar. Voeg nu langzaam de zonnebloemolie toe, terwijl je de keukenmachine laat draaien of blijft kloppen met de garde.

2 Verhit de frituurolie in een frituurpan of grote pan tot 140 °C. Schil de aardappels en snijd ze in grove repen. Frituur de aardappels ca. 4 minuten voor op 140 °C.

3 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Verdeel de entrecote in 4 gelijke stukken en smeer ze in met ca. 1 el olie. Verwarm de grill. Gril de entrecotes aan beide kanten ongeveer 30 seconden per kant. Bak de entrecotes ca. 7 minuten verder in de oven.

4 Verhit ondertussen de frituurolie tot 185 °C, bak de friet erin af tot ze goudbruin zijn. Bestrooi de friet met zout. Breng de entrecote op smaak met zout en peper.