Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Gegrilde entrecote met rozemarijnboter

Gegrilde entrecote met rozemarijnboter

  • Gemiddeld

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Was de aardappels en dep ze droog. Wrijf de aardappels in met 1 el olie, bestrooi ze met zout en peper en verpak elke aardappel met een takje tijm in aluminiumfolie. Pof de aardappels ca. 50 minuten in de oven.

  2. Pel en snipper de knoflook. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes en hak ze fijn. Meng de knoflook, de rozemarijn en een snufje zout door 150 g zachte boter. Snijd de wortel van de krop sla zodat de sla in bladeren uiteenvalt. Was de sla in koud water en laat hem goed uitlekken.

  3. Verhit een grillpan. Wrijf de entrecotes in met 1 el olie en gril ze ca. 2 minuten aan beide kanten. Bestrooi de entrecotes met zout en peper en wikkel ze in aluminiumfolie. Laat de entrecotes ca. 4 minuten rusten.

  4. Verhit 1 el boter in een pan en bak de sla ca. 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de entrecotes met de rozemarijnboter, de gepofte aardappels en de kropsla.

Per portie: 748 kcal | 19 g koolhydraten | 48 g eiwit | 54 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)