Gegrilde pompoen met knoflook en veldsla
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Pel en snipper de knoflook en meng hem met de olijfolie. Snijd blokjes van het witbrood en druppel er de helft van de knoflookolie overheen. Leg het brood op een bakplaat en zet ca. 15 minuten in de oven.
2 Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snijd de pompoen in dunne parten. Wrijf ze in met de resterende knoflookolie. Verhit een grillpan en gril de pompoenparten ca. 2 minuten aan beide zijden. Leg de pompoenparten op een bakplaat of ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Zet ze ca. 10 minuten in de oven.
3 Was de veldsla en laat hem goed uitlekken. Verdeel de pompoenparten over borden en garneer met de veldsla en de croutons.