Bereiding

Tijdens het interview met de jongens van Gastrovan kreeg ik het lekkerste broodje gehaktbal ooit voorgeschoteld. Te lekker zelfs om alleen voor mezelf te houden. Gelukkig delen de jongens het recept (“genoeg voor een groot gehaktballenfeest”) graag met foodies. Meer recepten en mooie reisverhalen vind je in het boek Gastrovan, met je neus in de boter. Kun je echt niet wachten? Bestel het boek dan via deze site.

  1. Week het brood in de melk. Laat goed zacht worden. Pel en snipper intussen de knoflook en de ui. Was de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Hak de rode peper fijn. Was de tijm en hak de blaadjes fijn. Was de rozemarijn, ris de naaldjes van de takjes en hak ze fijn. Kneed het gehakt, de eieren, de mosterd, de ketchup, het geweekte brood, de knoflook, de ui, de rode peper en de helft van de tijm goed door elkaar. Breng op smaak met het zout en wat peper.
  2. Verhit de boter in een grote braadpan. Bak de gehaktballen erin aan. Voeg de gezeefde tomaten, de wijn, de sambal, de rozemarijn, het laurierblaadje en de overige tijm toe. Breng aan de kook en gaar ca. 20 minuten op laag vuur.
  3. Snijd de gehaktballen eventueel doormidden en serveer op het lekkerste brood dat je zelf kunt bakken of dat bij de bakker verkrijgbaar is. Lekker met mosterd of mayo.