Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Gehaktballen van Gastrovan

Gehaktballen van Gastrovan

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week het brood in de melk. Laat goed zacht worden. Pel en snipper intussen de knoflook en de ui. Was de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Hak de rode peper fijn. Was de tijm en hak de blaadjes fijn. Was de rozemarijn, ris de naaldjes van de takjes en hak ze fijn. Kneed het gehakt, de eieren, de mosterd, de ketchup, het geweekte brood, de knoflook, de ui, de rode peper en de helft van de tijm goed door elkaar. Breng op smaak met het zout en wat peper.

  2. Verhit de boter in een grote braadpan. Bak de gehaktballen erin aan. Voeg de gezeefde tomaten, de wijn, de sambal, de rozemarijn, het laurierblaadje en de overige tijm toe. Breng aan de kook en gaar ca. 20 minuten op laag vuur.

  3. Snijd de gehaktballen eventueel doormidden en serveer op het lekkerste brood dat je zelf kunt bakken of dat bij de bakker verkrijgbaar is. Lekker met mosterd of mayo.

Gastrovan, met je neus in de boter

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)