Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Gemengde chocoladeparfait met cranberrysiroop

Gemengde chocoladeparfait met cranberrysiroop

  • Uitdagend

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Bekleed een cakevorm (30x10cm) strak met vershoudfolie. Verdeel de melk over 2 pannetjes en verwarm hem. Haal de pannetjes van het vuur en los in het ene pannetje de witte chocolade en in het andere de pure chocolade op. Klop de slagroom lobbig en zet hem koud weg.

  2. 2 Klop de eieren met 100 g suiker luchtig. Meng de helft van het eimengsel door het wittechocolademengsel en de andere helft door het purechocolademengsel. Spatel voorzichtig de helft van de slagroom door het wittechocolademengsel en de andere helft door het purechocolademengsel. Giet het witte- en het purechocolademengsel om en om in laagjes in de cakevorm. Zet de vorm een nacht in de vriezer.

  3. 3 Was de cranberry’s en doe ze met 100 g suiker en 100 ml water in een pan en breng aan de kook. Laat het geheel koken tot een roodkleurige siroop ontstaat. Haal de parfait uit de vriezer en zet de vorm kort in een bak heet water. Draai de vorm om boven een snijplank en stort de parfait eruit. Snijd de parfait in plakken van en serveer met de warme bessensiroop. Bewaar overgebleven parfait in de diepvries.

Per portie: 755 kcal | 95 g koolhydraten | 10 g eiwit | 37 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)