Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C /hetelucht: 180°C). Schrap eventueel de winterpenen en was ze. Prik ze rondom in met een vork en leg ze in een ovenschaal of bakblik. Bedruppel met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Dek het geheel af met aluminiumfolie en pof de wortels in ca. 1 uur en 30 minuten gaar in de oven.
  2. Hak de walnoten en het witbrood grof. Verhit de boter in een pan en bak er de walnoten en het witbrood goudbruin en krokant in. Laat het noten broodmengsel op keukenpapier uitlekken en bestrooi het met wat zout. Was de snijbiet en schud hem droog.
  3. Was de appels en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Neem de wortels uit de oven. Meng de ciderazijn met de walnootolie en bestrijk de wortels met dit mengsel. Verdeel de appel eroverheen en bestrooi met het notenbroodmengsel en de snijbiet.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Foto’s: Stephan van Raay, Food styling & receptuur: Willem van Santen, Styling: Willemijn van der Kamp