Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Gesmoorde hartjes van kropsla

Gesmoorde hartjes van kropsla

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1.  Los het bouillonblokje op in 500 ml water en breng het geheel aan de kook. Snijd het ontbijtspek fijn en bak het krokant in een droge pan met antiaanbaklaag. Haal het spek uit de pan en leg het apart. Pel en snipper de ui.

  2. Verwijder net zoveel blaadjes van de sla totdat alleen de harten overblijven. Snijd de slaharten eventueel doormidden. Maak de peterselie schoon en hak hem fijn.

  3. Breng de boter zachtjes aan de kook met 150 ml kippenbouillon in een hapjespan of braadpan. Voeg de ui toe en kook het geheel ca. 5 minuten door. Voeg de slaharten toe en smoor ze ca. 4 minuten boven laag vuur met het deksel op de pan. Haal het deksel van de pan, voeg de peterselie en het ontbijtspek toe en verwarm het geheel door. Breng op smaak met zout en peper.

Per portie: 270 kcal | 3 g koolhydraten | 2 g eiwit | 29 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)