Bereiding

 

  1. Pel en snipper de ui. Schrap de winterpeen en snijd hem in kleine blokjes. Was de paprika’s. Verwijder van 2 paprika’s de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olijfolie en fruit er de ui, de wortel en de paprikablokjes ca. 5 minuten in. Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes.
  2. Voeg de rijst en de tijm toe aan de groente en fruit nog ca. 2 minuten. Blus het geheel af met de bouillon. Leg een deksel op de pan en kook de rijst in ca. 20 minuten op laag vuur gaar.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de 4 overige paprika’s en halveer ze in de lengte. Verwijder de zaadlijsten. Leg de paprikahelften op een bakplaat.
  4. Als het goed is, is de bouillon helemaal opgenomen door de rijst. Kook de rijst anders iets langer. Breng de rijst op smaak met zout en peper. Vul de paprika’s met het rijstmengsel. Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze op de rijst. Bak de paprika’s ca. 30 minuten in de oven.

Foto’s: foodies