Bereiding

 

1 Laat de spinazie ontdooien, laat hem uitlekken en knijp hem een beetje uit. Bewaar het vocht.

2 Snijd de worst fijn. Meng de ricotta en de spinazie in een kom. Voeg de pecorino, de worst en royaal geraspte nootmuskaat toe en meng het geheel goed door elkaar. Voeg indien nodig wat vocht van de spinazie toe om de vulling wat te verdunnen.

3 Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden in twee driehoeken. Vouw de driehoeken dubbel en prik de korte zijde vast met de tanden van een vork. Doe de ricottavulling in de opening en duw de lange zijde eerst met de vingers dicht en prik hem daarna vast met de tanden van een vork.

4 Leg de gevulde flapjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en kwast ze in met geklutst ei. Bak de flapjes 20-25 minuten in de oven op 200°C tot ze goudbruin zijn. Serveer lauwwarm of koud.