Bereiding

1 Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Zet ze op met koud water met wat zout en kook ze gaar in ca. 20 minuten. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in gelijke stukken. Doe de stukken appel in een pan met een scheutje water en kook ze gaar in ca. 5 minuten. Giet de aardappels af en doe ze bij de appels. Stamp alles grof met een pureestamper. Breng op smaak met wat zout en peper. Houd de hete bliksem warm.

2 Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze goudbruin aan beide zijden. Haal de biefstukken uit de pan en leg ze op een ovenschaal. Zet ze ca. 6 minuten in de oven tot ze veerkrachtig maar niet hard aanvoelen. Laat ze ca. 2 minuten buiten de oven rusten.

3 Blus de pan van de biefstukken af met de boter, het groentebouillonblokje en 100 ml water en voeg de laurier toe. Laat het geheel rustig inkoken tot een jus. Verdeel de hete bliksem over de borden. Snijd de biefstukken in plakken en verdeel ze over de hete bliksem. Overgiet met de laurierjus.