Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Gado gado recept

Indische gado gado

  • Uitdagend

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • keukenmachine
Heb je vandaag de tijd om uit te pakken voor het avondeten? Waag je dan eens aan de Indische klassieker: gado gado. Het is al het snijwerk helemaal waard!  

Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook en 1 ui. Verhit 2 el olie en bak er de gesnipperde ui, de knoflook, de pinda’s en de sambal ca. 4 minuten in. Voeg de kokosmelk en de pindakaas toe. Schenk het geheel in de keukenmachine en pureer kort tot een gladde saus. Breng op smaak met de ketjap en de azijn.

  2. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout. Pel 2 uien en snijd ze in ringen. Verhit 2 el olie en bak er de uiringen in 6-7 minuten goudbruin in. Laat de ui uitlekken op keukenpapier. Maak de sperziebonen en de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer de sperziebonen en de bloemkool ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Koel de groenten af in koud water.

  3. Giet de aardappels af en laat ze afkoelen. Laat de groenten uitlekken. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Snijd de tofu in blokjes. Verhit 2 el olie en bak er de tofu goudbruin in.

  4. Verdeel de groenten, de aardappel en de tofu over een schaal en verdeel er de saus overheen. Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Verdeel de komkommer en de uiringen over de salade. Serveer de salade met kroepoek

Per portie: 729 kcal | 47 g koolhydraten | 20 g eiwit | 50 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (11 stemmen)