Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Jeroen Vesters’ pruimenplaattaart

Jeroen Vesters’ pruimenplaattaart

  • Eenvoudig

Advertentie

Ingrediënten

Voor het bodemdeeg

Voor het kruimeldeeg

Bereiding

  1. Was de pruimen, snijd ze half door en haal de pit er uit

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden’

  3. Beboter de bakplaat en bestuif met bloem

  4. Kneed alle ingrediënten voor het deeg goed tot een gladde massa en verdeel dit met de hand, gelijkmatig over de bakplaat

  5. Leg de gehalveerde pruimen met de schilkant naar beneden op de bakplaat

  6. Bestrooi de pruimen met kaneel en en beetje suiker

  7. Verwarm in een pan de jam, aangelengd met ½  dl water totdat het een vloeibare gelei wordt, verdeel deze over de pruimen

  8. Maak het kruimeldeeg door alle daarvoor benodigde ingrediënten te kneden en te verkruimelen tussen je vingers, in een beslagkom; verdeel de kruimels over de taart

  9. Bak de taart gedurende 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)