Bereiding
In de nieuwe foodies vertelt columnist Jeroen Vesters over zijn grote zoete verleiding: pruimenplaattaart. Zelf aan de slag ? Bekijk hier het recept.
- Was de pruimen, snijd ze half door en haal de pit er uit
- Verwarm de oven voor op 180 graden’
- Beboter de bakplaat en bestuif met bloem
- Kneed alle ingrediënten voor het deeg goed tot een gladde massa en verdeel dit met de hand, gelijkmatig over de bakplaat
- Leg de gehalveerde pruimen met de schilkant naar beneden op de bakplaat
- Bestrooi de pruimen met kaneel en en beetje suiker
- Verwarm in een pan de jam, aangelengd met ½ dl water totdat het een vloeibare gelei wordt, verdeel deze over de pruimen
- Maak het kruimeldeeg door alle daarvoor benodigde ingrediënten te kneden en te verkruimelen tussen je vingers, in een beslagkom; verdeel de kruimels over de taart
- Bak de taart gedurende 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven
Serveertip: slagroom of crème-pâtissière