Bereiding

Op zoek naar een origineel recept voor je paasbrunch? Probeer deze Griekse kaneelkoek eens. Kruidig maar toch ook fris door de toevoeging van kaneel en sinaasappelsap. Nog een leuke bijkomstigheid: hij is supermakkelijk om te maken.

  1. Breng 250 ml water met de kaneelstokjes aan de kook en kook ca. 5 minuten op laag vuur. Neem van het vuur en giet door een zeef. Meet hiervan 60 ml af en laat afkoelen. Was intussen de sinaasappel met heet water, dep hem droog en rasp de schil er fijn af. Pers de sinaasappel uit.
  2. Vet een springvorm (26 cm Ø) in en bestuif hem met bloem. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Meng de olie, de suiker, de petimezi, het kaneelwater, de sinaasappelschil en het sinaasappelsap in een kom met garde goed door elkaar. Meng de bloem met het bakpoeder. Roer de bloem met de staafmixer beetje bij beetje door het oliemengsel.
  3. Strijk het beslag glad in de springvorm. Bak ca. 35 minuten in de oven. Laat afkoelen. Hak de walnoten grof. Los de koek uit de vorm. Bestrooi hem dik met poedersuiker en bestrooi hem met de noten.

* Petimezi is Griekse druivenmostsiroop, eventueel te vervangen door honing