Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Kip Madras

Kip Madras

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Voor de curry

Voor de specerijenmix

Je kent kip Madras ongetwijfeld van dat groene pakje uit de supermarkt, maar deze Indiase curry maak je makkelijk zelf. De naam Madras verwijst naar de Zuid-Indiaase stad Madras, nu Chennai, waar het specerijenmengsel vandaan komt.

Bereiding

  1. Doe voor de curry de knoflook, de gember, de zwarte peper, de kurkuma en de kip in een kom. Schud door en marineer minimaal 30 minuten.

  2. Rooster intussen voor de specerijenmix de specerijen in een droge koekenpan tot ze geuren. Maal ze fijn in de vijzel.

  3. Rooster voor de curry de geraspte kokos in dezelfde pan goudbruin. Neem uit de pan en maal hem in de vijzel wat fijner.

  4. Verhit de olie in een pan. Fruit er de ui en de rode peper in ca. 10 minuten zacht in. Voeg een flinke snuf zout toe. Voeg de kip met de marinade, de specerijenmix, de geraspte kokos, de tomatenpuree en de kaneelstokjes toe en bak ca. 5 minuten. Voeg de kippenbouillon toe en kook ca. 30 minuten. Lekker met rijst of chapati’s.

© olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Tony Briscoe Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Nathalie Thomson

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)