Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Kip met rodekoolsalade

Kip met rodekoolsalade

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Was de kool, snijd hem in vieren en verwijder de stronk. Snijd de kool in dunne reepjes, meng ½ tl zout erdoorheen en kneed krachtig door. Laat de kool ca. 30 minuten rusten.

  2. 2 Meng de azijn met zout, peper en ½ tl suiker. Klop de olie erdoorheen. Maak de slakropjes schoon en schud ze droog. Snijd de sla en de komkommer in reepjes en meng de reepjes met de vinaigrette door de rode kool. Laat het geheel ca. 30 minuten rusten.

  3. 3 Rooster de sesamzaadjes in een grote pan met antiaanbaklaag zonder vet en haal ze eruit. Dep de kip eventueel droog en snijd het vlees in repen (ca. 2 cm breed) Verhit de pan zonder vet en bak de kip portiegewijs 4-5 minuten rondom aan. Breng op smaak met zout en peper. Spatel het sesamzaad door de salade en breng het geheel op smaak met zout, peper en suiker. Serveer de salade met de kip en eventueel Turks brood.

Per portie: 450 kcal | 9 g koolhydraten | 32 g eiwit | 30 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)