Bereiding

  1. Leg de plakken bladerdeeg naast elkaar en laat ze ontdooien. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Snijd het spek in blokjes.
  2. Verhit de boter in een pan en bak het spek knapperig. Fruit de uien ca. 10 minuten in het braadvet. Voeg het spek weer toe en breng op smaak met peper en een snufje zout. Laat afkoelen.
  3. Beboter 4 kleine quichevormen (ca. 15 cm Ø) of 1 grote (30 cm Ø). Rol het bladerdeeg op een beetje bloem iets groter uit. Leg de plakjes in de vormen en druk de randen aan. Snijd eventueel overlappend deeg af. Steek de bodem met een vork meerdere keren in.
  4. Verdeel eerst het paneermeel en daarna de uien in de vormen. Kluts de melk, de slagroom en de eieren. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Bak de quiches ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3).