Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor No knead brioche

No knead brioche

  • Gemiddeld

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de eieren met de honing, het water, het zout en de gesmolten boter in een kom en klop met een garde of deegklopper tot alles goed gemengd is. Voeg de gist aan de bloem toe en zeef dit boven het mengsel. Klop nogmaals 30 seconden totdat je een glad deeg hebt. Dek de kom af en laat en laat het deeg twee uur rusten bij kamertemperatuur.

  2. Neem het deeg uit de koelkast. Verdeel het deeg in 4 of 6 gelijke stukken en vorm deze tot bolletjes (dit gaat het beste als het deeg nog goed koud is, direct uit de koelkast). Leg de bolletjes twee aan twee in een goed beboterde of met bakpapier bekleedde bakvorm. Bestrijk de brioche met wat losgeklopt ei. Dek af en laat 2 tot 3 uur rijzen bij kamertemperatuur.

  3. Verwarm de oven voor op 190 º C. Bestrijk de brioche nogmaals met een laagje losgeklopt ei vlak voordat het brood de oven in gaat. Bak op 190 º C voor 10 minuten. Zet dan de thermostaat terug naar tot 160 º C en bak nog 15 minuten. Als de bovenkant te snel bruint, dek deze dan af met wat aluminiumfolie als bescherming.

  4. Haal de brioche uit de oven en laat 5 tot 10 minuten afkoelen in de bakvorm alvorens het brood verder af te laten koelen op een rooster. Als je de brioche nog warm wilt aansnijden doe dit dan met een zeer scherp mes, zodat je het delicate kruim niet in elkaar drukt.

(

stretch

&

fold

).

Een uitgebreide beschrijving van het recept (Engels) met video vind je op weekendbakery.com

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)