Bereiding

1 Maak de knolselderij, de wortels en de prei schoon. Snijd de groenten in kleine stukken. Dep het klapstuk eventueel droog. Halveer de uien en rooster ze met het snijvlak naar beneden in een droge kookpan. Voeg het klapstuk en de groenten toe en rooster ze kort mee. Voeg 1,5 l water toe. Was de tijm en voeg hem met de laurierbladeren toe aan het vlees. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 2 uur zachtjes koken. Schep tussendoor het ontstane schuim met een schuimspaan af.
2 Haal het vlees uit de bouillon en laat het afkoelen. Giet de bouillon door een zeef en meet 1 l af. Haal het vlees van het bot en snijd het in kleine stukken.
3 Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes. Verhit de olie in een grote pan. Rooster de knoflook daarin goudgeel. Voeg 1 l bouillon toe en breng het aan de kook. Was de salie, schud hem droog en snijd de blaadjes in reepjes. Doe de salie en het vlees bij de bouillon en kook ze ca. 10 minuten mee.
4 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).  Rasp de kaas en strooi hem over de plakken stokbrood. Bak de plakken in 3-4 minuten goudbruin in de oven.
5 Haal de soep van het vuur. Kluts de eidooiers met de slagroom en roer het mengsel door de hete (niet meer kokende) soep. Breng de soep op smaak met zout en peper. Leg de crostini eventueel in de soep.