Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
recepten met kaas: Koolrabi-carpaccio met peer, blauwaderkaas en amandelen

Koolrabi-carpaccio met peer, blauwaderkaas en amandelen

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de dressing

De tijd dat we dit populaire voorgerecht alleen maakten van vlees is allang voorbij. Na de pompoencarpaccio en de bietencarpaccio is er een nieuwe winnaar opgestaan: koolrabi. Combineer hem met peer en een goede blauweaderkaas om jezelf te verzekeren van een heerlijk gerecht.

Bereiding

  1. 1. Schaaf de koolrabi en de peer met de mandoline in flinterdunne plakjes.

  2. 2. Klop de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar in een kommetje.

  3. 3. Rooster de amandelen in een droge koekenpan in enkele minuten goudbruin.

  4. 4. Leg de koolrabi- en peerplakjes om en om dakpansgewijs op 4 borden. Lepel de dressing royaal over de carpaccio, garneer met de tijmblaadjes, de kaas en de amandelen. Bestrooi met (gerookt) zout en versgemalen zwarte peper. Lekker met knapperig stokbrood.

Per portie: 402 kcal | 13 g koolhydraten | 9 g eiwit | 34 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)