Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Kroket met gerookte zalm en citroen

Kroket met gerookte zalm en citroen

  • Eenvoudig

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de gelatine blaadjes in koud water. Snijd de zalmfilet in kleine stukjes (brunoise).

  2. Zet de citroenzestes op met koud water en breng aan de kook. Giet vervolgens het water af en droog de zestes op keukenpapier (zo verdwijnt de scherpe smaak).

  3. Smelt de boter in een pan. Voeg in een keer de bloem erbij. Roer goed met een rubberen spatel om een gladde massa te verkrijgen en laat gedurende 3 minuten koken om de bloem te laten garen. Voeg de koude gevogeltebouillon toe en breng de massa onder goed roeren aan de kook.

  4. Haal de pan van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe aan de massa. Voeg vervolgens de fijngesneden zalmfilet, dragonblaadjes en citroen toe. Meng alles goed met een rubberen spatel. Proef en voeg naar smaak selderiezout, peper en zout toe. Laat de massa afgedekt afkoelen en plaats in de koelkast om te laten opstijven.

  5. Rol ca. 20 kleine kroketten van de koude massa, rol deze eerst door fijn paneermeel, daarna door losgeslagen eiwit, en vervolgens door grof paneermeel (eventueel met een beetje zeewier). Frituur in olie van 180˚C.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)