Bereiding

Zo gek op bakken dat ze niet alleen het liefst elke dag een taart bakken, maar het ook delen met de rest van de wereld op hun blog. Dat is Anja Roubos van tartetaartan.blogspot.com. Voor foodies bakt Anja haar ultieme kersttaart.
Anja: “De smaak van de taart is geweldig en past echt bij kerst: door de gember en clementines krijgt de taart een kruidig, warm k arakter en de crème maakt de taart super machtig en heerlijk! Fijn ook om te delen, want deze enorme taart vraagt om een groot gezelschap.

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC (160 ºC hetelucht). Vet 2 springvormen (20 cm Ø) in en bekleed met bakpapier.
  2. Doe 150 g suiker, 150 ml water en de reepjes schil van 1 clementine in een steelpan. Snijd de gember in stukjes en voeg toe aan het suikerwater. Roer door elkaar en breng het geheel aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken, tot de siroop dik wordt. Laat het mengsel afkoelen en verwijder de reepjes schil.
  3. Klop 125 g boter met 200 g suiker tot een bleek en romig mengsel. Klop de eieren er één voor één door. Zeef de bloem, het bakpoeder, het gemberpoeder en een snufje zout boven het mengsel en spatel het geheel door elkaar. Roer de karnemelk erdoor. Schep het beslag in de vormen en bak de cakes in 35-40 minuten in de oven (of totdat een prikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt). Laat de cakes iets afkoelen op een rooster.
  4. Prik met een satéprikker gaatjes in de cakes en schenk de siroop er overheen. Herhaal dit een paar keer, zodat de cake goed doordrenkt is van de siroop. Laat verder afkoelen op een rooster.
  5. Klop de rest van de boter samen met de poedersuiker tot een romig mengsel. Klop de zachte roomkaas erdoor. Voeg de geraspte schil van 2 clementines toe en wat sap voor de smaak (en om het geheel iets smeuïg te maken, zodat je het makkelijk uit kunt smeren). Snijd de cakes horizontaal door. Bestrijk de lagen met de crème en stapel de 4 lagen op elkaar. Bestrijk de boven- en zijkant van de taart met de rest van de crème.
  6. Snijd de granaatappel door midden en verwijder de vellen rondom de cellen van de granaatappel. Decoreer de taart met de glimmende rode vruchtjes.