Bereiding

  1. Week een dag van te voren voor de bonen de witte bonen 12 uur in een ruime hoeveelheid koud water.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150C/hetelucht 125C). Verhit een zware, ovenbestendige pan met deksel op het vuur. Bestrooi de lamsschenkel met zout en peper. Verhit 1 el boter en 2 el olie in de pan. Braad de lamsschenkels in ca. 10 minuten rondom goudbruin in de pan. Leg wat tijm en rozemarijn tussen de schenkels, leg de deksel op de pan en zet hem ca. 3 uur in de oven, tot de schenkels gaar en zacht zijn.
  3. Verhit voor de bonen 1 el boter en 1 el olie in een ruime pan en fruit er de pancetta, de ui en knoflook ca. 2 minuten in. Voeg de geweekte bonen, de tomatenblokjes, de rozemarijn, de oregano, de citroenschil en de bouillon toe. Leg de deksel op de pan en kook de bonen op laag vuur in 1-1,5 uur beetgaar. Proef of de bonen goed gaar zijn. Breng evt. op smaak met zout en peper.
  4. Neem de schenkels uit de oven, verwijder de kruidentakjes en verdeel de bonen er rondomheen. Gebruik niet teveel van het kookvocht van de bonen, de bovenkant moet niet onder het vocht staan.
  5. Strooi de parmezaan en het paneermeel over de bonen en de lamsschenkel en bak het geheel nog 30 minuten verder in de oven.

beef en steak
*Lamsschenkel is niet overal verkrijgbaar, maar je kunt hem online bestellen via Beef&Steak. Lamsschenkel is een bijzonder stukje vlees voor het kerstdiner. Maar er is veel meer bijzonders, denk aan brisket, kerstham, picanha of gans. Juist in die soorten is online slagerij Beef&Steak gespecialiseerd. Een ontdekkingsreis langs verschillende rassen en mooie onbekende snitten. Daar houden we toch allemaal van? Je hoeft niet langs een winkel, de bestellingen worden gewoon aan huis geleverd in Nederland en België met garantie op kwaliteit en temperatuur. Vanaf 60 euro is die bezorging nog gratis ook. 
Receptuur en foodstyling: Willem van Santen Fotografie: Rob Kerkvliet Styling: Femke van Wateren