Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Italiaanse Lamsstoof olijven en krieltjes 03

Lamsstoof met olijven, rozemarijn en ingelegde citroen

In samenwerking met Les Généreux.
  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Job: “Cabernet sauvignon en primitivo combineren fantastisch met stevige lamsgerechten. De luxe, houtgerijpte Albrizzi is een blend van beide druiven (50/50) en vormt dus een match made in heaven met deze uitgesproken lamsstoof. De primi-tivo zorgt voor rijp zwoel fruit dat mooi past bij de rijke smaak van het lam. Het donkere fruit en de hartige smaken van de cabernet vormen een mooie brug met de olijven en de rozemarijn. De stevige structuur van deze houtgerijpte kracht-patser wordt prachtig afgerond door het vet en zout van het vlees. Een ultieme wijn-spijscombinatie!”

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur en fruit er de ui ca. 5 minuten in. Haal de ui uit de pan en houd apart op een bord.

  2. Bak het vlees in dezelfde pan in ca. 5 minuten rondom bruin. Voeg de gebakken ui, het karwijzaad, de honing en zout en peper naar smaak toe. Bak nog ca. 2 minuten verder. Blus af met de bouillon en voeg de takjes kruiden toe. Breng het geheel aan de kook en laat met een deksel schuin op de pan ca. 60 minuten stoven op laag vuur.

  3. Verwijder eventuele pitjes van de ingelegde citroen en snijd hem fijn. Voeg de krieltjes, de olijven en de citroen toe aan de pan. Leg het deksel weer schuin op de pan en laat nog 15-20 minuten stoven tot het vlees heel erg mals is.

Per portie: 576 kcal | 50 g koolhydraten | 36 g eiwit | 31 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter fotografie: Sander Damen Styling: Alexstyling

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Due Palme wijnpakket

€ 50,-
Cover voor Due Palme wijnpakket