Bereiding

Bonet uit Piemonte
pudding met amaretti, chocolade, koffie en karamel
In de nieuwe foodies van mei brachten we een bezoekje aan het Italiaanse restaurant Toscanini in Amsterdam. Naast de vier lekkere recepten aan het einde van het artikel hielden we nog één dolci voor je achter. Bij deze. Het recept voor bonet uit Piemonte, een hele grote of allemaal kleine puddinkjes om je vingers bij af te likken.
1 Verwarm voor de karamel 150 g suiker in een pan op laag vuur en giet er aan de buitenste rand een beetje water bij. Probeer niet te roeren. Bekleed de cakevorm met de karamel.
2 Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C). Meng de eieren met 100 g suiker, de cacao, de koffie, de melk, de room en de amaretto en voeg als laatste de fijngemalen amaretti toe.
3 Giet alles in de vorm en zet de vorm in een ovenvaste bak. Giet zoveel koud water in de bak tot 2/3 van de cakevorm onder water staat. Bak de pudding ca. 30 minuten in de oven.
4 Laat de vorm 2 uur afkoelen en zet hem daarna een paar uur afgedekt in de koelkast.
5 Stort de pudding uit de vorm en serveer hem in plakken met eventueel wat extra karamelsaus.
(Toscanini gebruikte voor de bonet kleine vormpjes, vandaar het ronde puddinkje op de foto. Om het jezelf gemakkelijker te maken voldoet een cakevorm ook uitstekend.)