Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
limoncello Lemon Kitchen

Limoncello uit The Lemon Kitchen

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de citroenen af en schil ze met een dunschiller. Zorg ervoor dat je het geel schilt (de zeste) en zo min mogelijk wit meeneemt, want van het wit wordt de limoncello bitter. Van de overgebleven geschilde citroenen kun je bijvoorbeeld citroenjam maken.

  2.  Doe alle citroenschillen in een weckpot en voeg hier 1 l alcohol aan toe. Sluit deze goed af en zet de pot 4 weken weg op een koele en donkere plek, bijvoorbeeld in een berging of kast. Schud minimaal drie keer per week de weckpot waardoor de etherische oliën van de citroenschillen beter in de alcohol kunnen trekken.

  3. Na 4 weken zeef je de citroenschillen eruit, die dan helemaal hard zijn geworden en hun smaak en etherische oliën hebben afgestaan aan de alcohol. Vang het overgebleven alcoholsap op. Meng op een laag vuurtje het water met de suiker en laat deze oplossen. Laat afkoelen en giet dit voorzichtig bij het alcoholsap.

  4. Roer door en verdeel dan de limoncello over glazen flessen die je goed kunt afsluiten en bewaar de limoncello in de vriezer. Door de circa 33% alcohol bevriest de limoncellolikeur niet. Serveer in een shot- of borrelglaasje. 

Jadis: “Limoncello is verrukkelijk, vooral in de zomer. De smaak is fris, romig zelfs. Dit komt doordat je citroenschillen vier weken in 96% alcohol laat trekken. De etherische oliën laten dan pas écht goed los en trekken heerlijk in de alcohol. Wat ik vooral mooi vind aan het maken van limoncello, is dat je de lichtgele, troebele kleur niet verwacht. Die zie je pas als je de alcohol (zonder schillen) mengt met het suikerwater. De etherische oliën kunnen zich niet mengen met water, waardoor je een chemische reactie krijgt – met deze prachtige pastelgele kleur als gevolg. Proost!”

  1. Spoel de citroenen af en schil ze met een dunschiller. Zorg ervoor dat je het geel schilt (de zeste) en zo min mogelijk wit meeneemt, want van het wit wordt de limoncello bitter. Van de overgebleven geschilde citroenen kun je bijvoorbeeld citroenjam maken.
  2.  Doe alle citroenschillen in een weckpot en voeg hier 1 l alcohol aan toe. Sluit deze goed af en zet de pot 4 weken weg op een koele en donkere plek, bijvoorbeeld in een berging of kast. Schud minimaal drie keer per week de weckpot waardoor de etherische oliën van de citroenschillen beter in de alcohol kunnen trekken.
  3. Na 4 weken zeef je de citroenschillen eruit, die dan helemaal hard zijn geworden en hun smaak en etherische oliën hebben afgestaan aan de alcohol. Vang het overgebleven alcoholsap op. Meng op een laag vuurtje het water met de suiker en laat deze oplossen. Laat afkoelen en giet dit voorzichtig bij het alcoholsap.
  4. Roer door en verdeel dan de limoncello over glazen flessen die je goed kunt afsluiten en bewaar de limoncello in de vriezer. Door de circa 33% alcohol bevriest de limoncellolikeur niet. Serveer in een shot- of borrelglaasje. 


Kijk voor meer frisse receptinspiratie op de culinaire website van Jadis.

Dit recept is goed voor 3 flessen.

Tip: Limoncello kun je maken met 0% afval. Van alles wat je overhoudt kun je namelijk citroenjam maken.

[product "The Lemon Kitchen" "Uit het boek"]

Dit recept is goed voor 3 flessen.

Tip: Limoncello kun je maken met 0% afval. Van alles wat je overhoudt kun je namelijk citroenjam maken.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

The Lemon Kitchen

€ 21,99
Cover voor The Lemon Kitchen