Bereiding


1 Rooster de hazelnoten in een droge pan goudbruin en laat ze afkoelen. Hak de noten fijn in een keukenmachine. Kneed van de noten, de bloem, de boter, de basterdsuiker, het ei en een snuf zout een glad deeg, maar kneed niet langer dan nodig is. Laat het deeg afgedekt ca. 1 uur in de koelkast rusten.

2 Neem 2/3 van het deeg en rol het uit tot een ronde plak van ca. 1 cm dik. Bekleed er een springvorm (ca. 24 cm Ø) mee en snijd de randen recht bij. Verdeel de bramenjam over de deegbodem.

3 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Rol het overgebleven deeg uit tot een plak (ca. ½ cm dik) en snijd er repen van. Maak van de deegrepen een vlechtwerk bovenop de taart en druk de randen goed vast. Kluts de eidooier los met wat water en bestrijk er de bovenkant van de taart mee. Bak de taart ca. 40 minuten in de oven. Neem de taart uit de oven, laat hem afkoelen en verwijder na ca. 10 minuten de rand van de springvorm.