Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Linzertorte

Linzertorte

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Rooster de hazelnoten in een droge pan goudbruin en laat ze afkoelen. Hak de noten fijn in een keukenmachine. Kneed van de noten, de bloem, de boter, de basterdsuiker, het ei en een snuf zout een glad deeg, maar kneed niet langer dan nodig is. Laat het deeg afgedekt ca. 1 uur in de koelkast rusten.

  2. 2 Neem 2/3 van het deeg en rol het uit tot een ronde plak van ca. 1 cm dik. Bekleed er een springvorm (ca. 24 cm Ø) mee en snijd de randen recht bij. Verdeel de bramenjam over de deegbodem.

  3. 3 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Rol het overgebleven deeg uit tot een plak (ca. ½ cm dik) en snijd er repen van. Maak van de deegrepen een vlechtwerk bovenop de taart en druk de randen goed vast. Kluts de eidooier los met wat water en bestrijk er de bovenkant van de taart mee. Bak de taart ca. 40 minuten in de oven. Neem de taart uit de oven, laat hem afkoelen en verwijder na ca. 10 minuten de rand van de springvorm.

Per portie: 363 kcal | 42 g koolhydraten | 4 g eiwit | 19 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)