Bereiding

*Boerenjongens, rozijnen op brandewijn, zijn kant-enklaar te koop in potten maar zijn ook eenvoudig zelf te maken. Kijk voor een recept op p. 9.

  1. Week de gelatine in koud water. Splijt het vanille stokje en schraap er het merg uit. Verwarm de melk met het vanillemerg in een pannetje en laat ca. 10 minuten trekken. Kluts de eidooiers met 125 g suiker en roer er de bloem doorheen.
  2. Neem de melk van het vuur en schenk hem geleidelijk al roerend bij het dooiermengsel. Schenk het geheel terug in de pan en breng al roerend op laag vuur aan de kook. Knijp de gelatine uit en meng hem door de custard. Schenk de custard in een kom, dek hem af met vershoudfolie en laat afkoelen.
  3. Klop de slagroom met 2 el suiker lobbig. Roer 100 ml boerenjongens door de custard en spatel vervolgens de slagroom erdoorheen. Vet een pudding vorm in met een beetje boter en schenk het puddingmengsel erin. Zet afgedekt minimaal 6 uur in de koelkast.
  4. Halveer de perziken en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in parten. Neem de pudding uit de koelkast. Dompel de puddingvorm 10-20 seconden onder in heet water en stort de pudding op een groot bord. Verdeel er de perziken en 50 ml boerenjongens rondom.

Foto’s: foodies