Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Makreel met caponata

Makreel met caponata

  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak de groenten grof. Doe hetzelfde met de peterselie. Bestrooi de makreelfilets. met zout en peper.

  2. Bak de aubergine 2 minuten in 3 el olie boven hoog vuur. Doe de bleekselderij en de rode ui bij de aubergine. Blus af met de azijn en doe er de suiker bij. Laat even verdampen en voeg dan de tomaten toe. Laat nog 5-10 minuten sudderen. Voeg voor het serveren de peterselie toe.

  3. Bak de vis met het vel naar boven in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3) 6-8 minuten. Breng alles op smaak met zout en peper.

Per portie: 291 kcal | 5 g koolhydraten | 9 g eiwit | 27 g vet

Foto’s: iStockphoto.com; Stephan van Raay (F&L)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)