Bereiding

1 Was de kerstomaten en laat ze uitlekken. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes. Verhit 1 el boter in een pan en bak de spekblokjes ca. 5 minuten. Halveer de kerstomaten en voeg ze met de basilicum toe aan het spek. Stoof het geheel nog ca. 2 minuten verder.

2 Vet een ovenschaal of vier kleine ovenvaste vormen in. Snijd het briochebrood in sneetjes en besmeer de sneetjes met 2 el boter en de Maille honingmosterd. Beleg de bodem van de schaal met de helft van de plakken brioche. Verdeel het spekmengsel over het brood en leg de overige sneetjes brood op het spekmengsel.

3 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Klop de eieren los en meng de slagroom en de melk erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over het brood in de ovenschaal en bak de hartige taart ca. 30 minuten in de oven. Rasp de kaas en strooi hem over de hartige taart. Bak de taart nog ca. 5 minuten.