Nespresso-crème brûlée
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe de slagroom en de honing in een pan. Verwarm de room en laat hem ca. 10 minuten trekken, maar laat de room niet koken. Zeef de room.
Zet 2 kleine espressokopjes Nespresso. Meng de eidooiers met de suiker in een kom. Giet de warme slagroom bij de dooiers en roer goed door elkaar. Roer er de Nespresso doorheen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 125°C / gas: niet geschikt). Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes en dek ze af met vershoudfolie. Zet de ovenschaaltjes in een grote ovenschaal.Giet de grote ovenschaal voor de helft vol met warm water. Zet het geheel in de oven en stel de oven in op ca. 50 minuten. Controleer de crème door even aan een bakje te schudden. In het midden mag hij nog lichtjes bewegen. Is hij nog te vloeibaar, verleng dan de oventijd met ca. 15 minuten.
Neem de crème brûlée uit de oven en verwijder direct het folie. Laat de crème brûlée ca. 15 minuten afkoelen. Dek de schaaltjes opnieuw af met vershoudfolie en laa minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.
Bestrooi de crème brûlée voor het serveren met de rietsuiker. Karamelliseer de rietsuiker met een gasbrander of onder de grill en serveer de crème brûlée direct.