Bereiding

1 Meng voor de bodem 250 g bloem, de boter in stukjes, 100 g suiker, 2 eidooiers, de melk en een snufje zout. Kneed het geheel tot een glad deeg, maar kneed niet langer dan nodig is. Leg het deeg ca. 20 minuten koud weg.

2 Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 125°C / gas: stand 1). Vet een taartvorm (ca. 26 cm Ø) in. Rol het deeg uit tot een dikte van ca. ½ cm en bekleed er de vorm mee. Bedek het deeg met bakpapier en de gedroogde bonen en bak het geheel ca. 20 minuten in de oven. Neem de bodem uit de oven en verwijder de bakbonen en het bakpapier. Klop het ei los en bestrijk de bodem ermee. Bak de bodem nog ca. 5 minuten in de oven.

3 Verwarm de slagroom, 1 el honing en een snufje zout samen in een pannetje. Week de gelatine in koud water. Meng 3 eidooiers met 50 g suiker. Roer 25 g bloem erdoorheen. Haal de slagroom zo gauw hij kookt van het vuur en los de gelatine erin op. Giet de hete slagroom al roerend bij het eidooiermengsel en giet het geheel daarna terug in de pan. Verhit onder voortdurend roeren opnieuw tot het kookpunt. Giet de vulling in de bodem en laat de taart minstens 1 uur afkoelen in de koelkast.

4 Wel de rozijnen in lauwwarm water met eventueel een scheutje rum. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan. Meng de nog warme noten met 2 el honing en de uitgelekte rozijnen. Verdeel dit mengsel voorzichtig over de afgekoelde taart. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.