Bereiding

1 Meng 400 g bloem, een snufje zout en 4 eieren. Kneed het goed door tot een elastisch deeg. Laat het minimaal een half uur in de koelkast rusten. (Je kunt hier ook kant-en-klare lasagnavellen gebruiken, kook die dan eerst gaar). Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).

2 Was en schil de pastinaak en de wortel. Snijd ze samen met de courgette grof. Doe de pastinaak en de wortel samen met 3 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, de tijm en wat zout en peper in de oven. Rooster alles in ca. 40 minuten gaar. Voeg na ca. 20 minuten ook de tomaatjes en de courgette toe.

3 Smelt ondertussen 60 g boter zachtjes in een diepe pan. Laat de boter niet bruisen. Voeg in 1 keer 60 g bloem toe. Verhit het geheel al roerend met een houten lepel 3 minuten. Voeg nu langzaam en goed roerend de koude melk toe. Kook het geheel ca. 15 minuten door zodat je een dikke saus krijgt. Doe er wat extra melk bij als de saus te dik wordt. Voeg op het einde ook de kaas toe en zet de saus afgedekt weg tot gebruik.

4 Rol het pastadeeg uit met een pastamachine. Snijd de vellen in de gewenste vorm en kook ze in 3 minuten in ruim water gaar. Stapel de lasagna, begin met wat groente. Schep er wat saus over en sluit af met een pastavel. Herhaal dit 3 keer.

5 Serveer het geheel met de rucola en wat extra geraspte parmezaanse kaas.